AKAUN INSTAGRAM AZMI TELAH DI BLOCK OLEH NEDIM KERANA DIKAITKAN DENGAN KES BUNUH KEMATIAN DARREN KANG. INI JAWAPAN BALAS BAPANYA, DS MOHAMED NAZRI.

Rata-rata ada diantara kita yang tidak mengenai siapa sebenarkan suami kepada pelakon jelita Nora Danish yang dikenali sebagai Nedim.

Semenjak pihak pembangkang telah merampas kuas dalam PRU14 baru-baru ini pelbagai kisah yang selama ini kita tidak mengetahuinya baru terbongkar satu persatu yang melibatkan menteri-menteri ternama.

Baru-baru ini seorang pengguna laman Twitter yang menggunakan nama Azmi Shaq telah membongkarkan satu kisah yang mana kita sediri tidak pernah mengetahuinya berkenaan Nedim.Ramai yang tidak mengetahui bahawa Nedim adalah anak kepada Dato’ Seri Mohamed Nazri iaitu pada satu ketikal dahulu merupakan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan (16 Mei 2013).

 

Beliau merupakan Bekas Menteri dalam Jabatan Perdana Menteri Malaysia yang menyelia hal Parlimen. Beliau juga merupakan seorang Ahli Parlimen dari parti Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (UMNO).

Buat pengetahuan anda ada dakwaan yang menyatakan bahawa Nedim pernah terpalit dengan kontroversi membunuh Darren Kang di Sri Hartamas pada sekitar tahun 2004 yang lalu. Disebabkan itu pengguna laman Twitter ini bertindak berani meninggalkan komen di Instagram peribadi milik Nedim dengan menggunakan hashtag #JusticeForDarrenKang.Namun selepas beberapa minit kemudian akaun Instagram Azmi telah di ‘block’ oleh Nedim.

Walau bagaimanapun,Tweet Azmi di laman Twitternya telah mendapat perhatian dikalangan para netizin sehingga mencecah 2k perkongsian. Selain itu,Azim juga ada mendedahkan bahawa Nedim telah melarikan diri dan tinggal di Kensington, London beberapa tahun selepas dari kejadian itu. Nedim juga dikatakan telah kembali semula ke Malaysia selepas tahun 2009.Menurutnya,ayah kepada Nedim adalah kenalan rapat Najib Razak pada ketika itu. Disebbakan itu ada yang menyatakan kebarangkalian Nedim mempunyai kaitan dengan kematian Darren Kang kerana pada ketika itu ayahnya mempunyai hubungan baik bersama Najib dan telah terlepas dari disabitkan kesalahan.

Kebanyakkan daripada netizen mengharapkan keadilan di dalam kes ini lebih-lebih lagi Tun Dr Mahathir telah kembali menajadi Perdana Menteri Malaysia.Bukan sahaja kes ini,pelbagai kes seperti kehilangan pesawat MH370 dan kematian Altantuya perlu disiasat semula demi mencari keadilan supaya segalanya terbongkar kelak. Bagaimanapun,ianya hanyalah dakwaan yang masih tidak diketahui kesahihannya disebalik kisah ini.Pelbagai kisah lampau yang tidak diketahui umum telah didedahkan semenjak kejatuhan Dato Seri Najib.Diharap segalanya akan dibongkarkan demi menuntut keadilan.Sumber: Twitter AzmiShariq.

Tetapi kami ternampak komen-komen nakal bahawa netizen mengatakan Nora Danish akan menuntut cerai sekiranya suaminya didapati bersalah atau mungkin lebih awal dari itu agar tidak terpalit dengan skandal tersebut. Walaubagaimanapun janganlah kita buat andaian awal kerana biar pihak berkuasa jalankan tugas walaupun ramai desakan yang menyuruh agar kes itu dibuka semula. Nakal betul netizen ni tau buat andaian sebegitu…harap Nora Danish hadapi dengan tenang dan tabah dengan hentaman dan kecaman netizen itu kerana masih tidak ada bukti yang kukuh… Kami juga berharap biarlah pihak berkuasa jalankan perkara yang sebetulnya untuk menyiasat perkara sebenar jika dipanjangkan semula kes tersebut..

SUMBER; LANGITBIRU

SUMBER : petuaviral

CERITA KEDUA

BENARLAH KATA ORANG, AGE IS JUST A NUMBER! TENGOK PERDANA MENTERI KITA, KETIKA USIA MENGINJAK 93 TAHUN DIA MASIH CERGAS, BERTENAGA DAN FIKIRANNYA SENTIASA DINAMIK DALAM MELAHIRKAN IDEA-IDEA HEBAT UNTUK SELESAIKAN MASALAH YANG BELENGGU NEGARA.
Meskipun baru saja 6 hari memerintah Malaysia, Tun Mahathir telah melakukan pelbagai perubahan besar dalam negara kita. Ini 10 perkara yang Tun M dah buat sebaik saja dia mengangkat sumpah 10 Mei lalu:

1. MASA DEPAN PEGUAM NEGARA, APANDI ALI
“Peguam Negara akan bercuti dan peguamcara negara akan menggantikan dia. Peguamcara negara boleh juga gantikan tugasnya dalam Lembaga Pengampunan nanti.”

Berita penuh di sini https://lobakmerah.com/apandi-ali-dipecat-serta-merta/

2. MENYIASAT DAN MENGELUARKAN APANDI ALI
“Laporan polis mesti dibuat sebelum siasatan dijalankan terhadap dia. Kita perlukan asas dalam penyiasatan dan tak boleh hanya menuduh. Kalau dia disiasat, barulah dia boleh digantikan.”

Berita penuh di sini : https://www.worldofbuzz.com/theres-now-a-job-vacancy-for-ag-in-malaysia-after-pm-mahathir-sacks-apandi/

3. UMNO MASUK PAKATAN HARAPAN
“Mahathir tolak cadangan UMNO bergabung dengan Pakatan Harapan dan mahkamah sedang pertimbang status sah UMNO. “Lepas tu, kita serahkan kepada ROS.”

Berita penuh di sini : https://lobakmerah.com/umno-tidak-boleh-ada-dalam-harapan/

4. TENTANG LIM GUAN ENG SEBAGAI MENTERI KEWANGAN DAN DAKWAAN RASUAH
“Kita hanya menamakannya, belum angkat sumpah sebagai menteri.

“Kita ada panel yang akan memerhati kerja Kementerian Kewangan. Apa yang kita boleh buat, kita akan buat tapi kita kena tunggu sampai Menteri Kewangan dilantik.“

Berita penuh di sini : https://www.worldofbuzz.com/guan-eng-must-first-be-cleared-of-corruption-case-before-becoming-finance-minister/

5. KEBEBASAN TERTANGGUH ANWAR
“Kami sedang cuba untuk dapatkan pengampunan diraja untuknya.”

Berita penuh di sini : https://lobakmerah.com/anwar-bebas-dalam-2-minggu-peguam/

6. MENANGKAP JHO LOW
“Pihak kerajaan tidak meminta bantuan Interpol untuk menangkap dia. “Tapi kami ‘tahu’ di mana dia berada.”

Berita penuh di sini : https://www.worldofbuzz.com/tun-mahathir-the-government-roughly-knows-where-jho-low-is/

7. KEBEBASAN BERSUARA
“Walaupun kita sokong konsep kebebasan akhbar dan bersuara tetapi ia ada hadnya. Jika sengaja cuba cetuskan huru-hara, itu akan dihadapi (dengan) undang-undang khusus.”

Berita penuh di sini : https://lobakmerah.com/sokong-konsep-kebebasan-bersuara-tetapi-ada-hadnya-tun-m/

8. PERLETAKAN JAWATAN KETUA SPRM DZULKIFLI AHMAD
“Dia letak jawatan atas pilihannya sendiri. Kalau ada siasatan terhadap dia yang bongkarkan sesuatu, barulah kami boleh ambil tindakan.”

Berita penuh di sini : https://www.worldofbuzz.com/macc-chief-commissioner-dzulkifli-resigns-without-reason/

9. MENAMAKAN AHLI KABINET
“Kabinet utama akan mengandungi 10 kementerian. “Lepas tu, lagi 15 orang akan dilantik secepat yang mungkin.”

Berita penuh di sini : https://www.worldofbuzz.com/pm-dr-mahathir-announce-3-core-cabinet-ministers-and-council-of-elder-eminent-members/

10. MENYIASAT KESALAHAN KERAJAAN TERDAHULU
“Tun memberi arahan supaya semua kementerian untuk tidak membuang atau merosakkan sebarang dokumen kerajaan.

Berita penuh di sini : https://lobakmerah.com/agensi-kerajaan-akan-disiasat-kerana-rasuah-tun-m/

Ini antara perkara yang telah dilakukan Tun M selama 6 hari memerintah kerajaan. What’s next? Sama-sama kita nantikan langkah Tun M yang bakal menggegarkan negara.

Kredit : https://lobakmerah.com/baru-6-hari-tun-m-dah-buat-10-perkara-ni/

SUMBER : petuaviral