[VIDEO] “Cantiknya Anak-anak Dara Kak Erma Fatima…..” – Netizen Puji Citra Dan Nurain

Fatimah binti Rahmad atau lebih dikenali dengan nama Erma Fatima adalah seorang pelakon, pengarah filem, penerbit, dan penulis skrip di persada seni tanah air. Beliau pernah memenangi kategori Pelakon Wanita Terbaik menerusi Hati Bukan Kristal dan Femina. Erma mempunyai adik-beradik seramai enam orang, adiknya Umie Aida dan Betty Rahmad juga bergiat aktif dalam bidang lakonan.

Loading...

Beliau mula diperkenalkan menerusi filem Rozana Cinta ’87 yang diterbitkan pada tahun 1987. Beliau konsisten dalam setiap lakonan yang dibawanya. Filem pertama arahan beliau ialah Perempuan Melayu Terakhir, hasil lakonan Vanida Imran. Beliau juga mencipta sejarah apabila menerima anugerah Pengarah Terbaik di Festival Filem Seoul, Korea Selatan. Beliau masih lagi aktif berlakon dan mengarah drama di samping filem. Antara karya arahan beliau termasuklah Diva Popular, Tahajjud Cinta, Dejavu di Kinabalu dan Kau Yang Terindah.

Beliau berkahwin dengan pengarah filem terkenal, Bade Hj. Azmi pada 30 November 1991 dan memiliki lima orang anak angkat. Pada 19 Ogos 2017, pasangan ini bercerai secara rasmi.

Erma mempunyai lima anak angkat iaitu Syamil Ikhwan, 24 tahun, Ahmad Arir, 22 tahun, Ahmad Aifin, 20 tahun, Citra, 15 tahun, dan Nurain berusia 11 tahun.


Dalam video yang dimuatnaik oleh Erma Fatima dihalaman sosial Instagramnya 13 jam yang lalu memaparkan Erma Fatima membawa Citra dan Nurain membeli belah barang keperluan asrama mereka.

Kapsyen Ig :

VIDEO :

Sebahagian Komen Dari Netizen
Cantiknya Citra


Semoga Allah Sentiasa Memberikan Taufik, Rahmat Dan Berkah


Cantiknya Anak-anak Solehah


Moga Allah swt Pelihara Kak Erma Sekeluarga


Semoga Erma Fatima akan terus bahagia hingga ke jannah bersama anak-anaknya.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Ig Erma Fatima

Loading...