“Kau tu yang sendu Vida…” – Bertubi-tubi dikecam, kini giliran Diana Danielle pula yang sound Vida

“Kau tu yang sendu Vida…” – Bertubi-tubi dikecam, kini giliran Diana Danielle pula yang sound Vida

Belum tamat lagi kontroversi dengan penyanyi Aishah, kini jutawan kosmetik terpalit pula dengan kontroversi baru setelah beliau dikatakan menghina beberapa orang artis veteran tempatan yang menyertai program Gegar Vaganza musim lalu.

Di dalam kenyataan yang dibuat oleh Vida di sidang media semalam, dia memberitahu yang tujuan beliau menaja rancangan hiburan Gegar Vaganza adalah untuk menaikkan artis-artis yang ‘sendu’.

Kenyataan Dato’ Vida membuatkan artis-artis lain membuka mulut meluahkan rasa kesal dan kecewa kerana tidak menghormati sensitiviti artis veteran seperti mereka.

Antara mereka yang kesal dengan kenyataan itu adalah penyanyi Noraniza Idris juga pelakon Que Haidar dan Diana Danielle.

Noraniza Idris

Apa ni..? GV utk artis sendu naik balik.. astaghfirullah.. desperate ke artis lama masuk GV..? Kecik ati sy..

Que Haidar

Sebenarnya Aisyah @aishahjmm antara penyanyi yg mempunyai ‘class’ yg tersendiri dlm GV.. dan secara tak langsung menambahkan ‘class’ utk rancangan tersebut.. Utk sesiapa yg cuba nak menumpang rezeki dalam bidang seni (nak menggedik jual produk dan guna kan bidang seni/Anak seni utk itu) please show some respect, especially pada anak2 seni yg dah lama dlm industry!

Diana Danielle


Tidak cukup dengan itu, pelakon jelita turut mengecam kenyataan Vida dengan memberitahu yang bukan Aisyah sebenarnya sendu, tetapi dia (Vida) sebenarnya yang layak digelar begitu.

“Kau tu yang sendu Vida…” – Bertubi-tubi dikecam, kini giliran Diana Danielle pula yang sound Vida

Vida Pertahan Kenyataan

Sambil itu, apabila timbuk isu beliau menyifatkan program GV bertujuan untuk membantu menaikkan artis ‘sendu’, Vida bagaimanapun mempertahankan kenyataannya itu.

“Sekiranya perkataan sendu itu mengguris hati siapa-siapa yang terasa dia sendu, kenapa dia terasa dia sendu, buatlah sesuatu supaya tak sendu. Yang sendu tu kenapa terasa, ‘wake up’, ‘move on’, jadikan diri anda tak sendu.

“Apa istilah yang nak diguna pakai apabila lama menghilang, dulu popular sekarang tak popular, dulu ada show sekarang tak ada… bagi saya satu perkataan selain perkataan sendu,” katanya.

Sumber : Instagram dan OhMedia