Ini jawapan padu Syed Saddiq apabila ditanya wartawan mengapa padam gambar tanpa baju di media sosial

KUALA LUMPUR 14 Okt. Tindakan Menteri Belia dan Sukan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman berkongsi gambar berada di dalam tab mandi di Twitter dikritik oleh warganet.

Loading...

Hantaran di Twitter Syed Saddiq.
Hantaran di Twitter Syed Saddiq.
Warganet beranggapan tidak wajar bagi seorang menteri untuk berkongsi gambar dengan tidak berbaju di dalam tab mandi di laman sosial.

“@SyedSaddiq … rasanya tak perlu kot nak tweet macam ni… Come on bro, behave yourself,” kata @MohdNiz66387815 di Twitter.

“Macam ini ke contoh kepada golongan muda? Macam ni ke pemimpin yang rakyat Malaysia mahukan? AKu rasa tak perlu kot nak tunjuk gambar macam ni kat laman sosial,” kata @thekings_vii.

“Syed Saddiq pun kemain lagi. Awak tu dah level menteri, tak perlu post gambar demikian rupa,” komen @syafiezubir.

“Masing-masing also ada preference. Syed Saddiq should stop cheap marketing and populist. Cukup-cukul la retorik politik. Jalan kerja,” kata @_nikAfif.

“Ini salah satu kaedah sains sukan tapi tak payah la @SyedSaddiq ambil gambar,” kata @AZulkefli_TTB

Syed Saddiq di Twitter semalam berkongsi gambar berendam dalam tab mandi yang mengandungi ais dengan kapsyen,’Lepas score golden goal, terus kena rendam dalam ais. Good game. @dugongallstars. #HariSukanNegara.’

Tweet tersebut bagaimanapun telah dipadam selepas mengundang reaksi negatif daripada pengguna Twitter.

Mandi dalam ais didakwa merupakan salah satu kaedah rawatan kesihatan.

Berendam dalam ais dikatakan cara yang paling cepat untuk memulihkan otot yang tercedera selain dapat mengurangkan kesakitan sebanyak 20 peratus.

Malah, untuk kaum lelaki pula, mandi ais dikatakan dapat meningkatkan kadar hormon testosterone yang akan memberikan kekuatan

Syed Saddiq padam gambar tanpa baju jalani terapi ais di media sosial

PETALING JAYA: Syed Saddiq Syed Abdul Rahman memadam gambarnya tanpa berbaju yang dimuat naik di media sosial.

Menteri Belia dan Sukan itu memuat naik gambar dirinya yang sedang menjalani terapi ais selepas perlawanan bola sepak persahabatan sempena Hari Sukan Negara 2018 Sabtu lalu.

Kapsyen gambar tersebut di Instagram : “Lepas menjaringkan gol emas, terus kena rendam dalam air. Good game @dugongallstars.

Sesetengah netizen menganggap tindakan itu tidak patut dibuat oleh seorang menteri.

Namun, terapi ais merupakan satu pemulihan terbaik selepas bersukan untuk kelegaan sebarang kesakitan.

Jawapan padu Syed :
Soalan wartawan: “disebabkan dikecam netizan, yb buang gambar(dalam tab mandi)..

Ini jawapan Syed: “Tadi baru saya cakap, kalau boleh buat liputan isu yang lebih penting”

Berikut pandangan netizan

” well, i hope he gets rid of his immature attitude slowly.
till today, he failed to convince people that he deserves to be a minister.”

“betul lah cakap dia. Wartawan yang low class tak lapur benda yang lebih mustahak. Lebih kurang, suka menyerang peribadi dia. Itu Instagram dan itu hak dia. Dia viral sebabkan dia menteri saja. Cuba dia orang biasa, siapa pun kisah dia mandi ais tu. Reaksi dia sendiri pun cool saja, tak ada keluarkan kata kesat pun. Kenapa lah Malaysian political culture suka sembang benda remeh tak penting.”

“bagus kepala hotak kau..
kau yg sensasikan diri,mmg layak la kau dimalukan.kau tu menteri bukan anak celah teriak mak lg dh.. apa kau buat 32juta org msia menanti..kau igt gaji puloh2 ribu rakyat bayar kau utk berendam dlm ais??? idiot!”

“Apq yg masalahnya dia pos gambar berendam dalam ais..sebagai ahli sukan berendam dalam ais salah satu treatment utk recover selepas bersukan..bukan dia berbogel pun…itu positif nya…jgn tafsir dgn kepala lutut…aduh….bagus YB Sadiq..habis tu cuba tgk sebelum nie KJ kayuh basikal..pakai seluar ketat..sampai tersembul…itu tak isu pulak…ahli sukan biasa…”

Loading...